top of page

Aanbod

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

Binnen de basis GGZ is CGT eerste keuze. Er wordt bekeken hoe je problemen worden beïnvloed door gedachten (cognities), emotionele reacties en gedrag. In de behandeling leer je de niet helpende manieren van denken, voelen en doen opsporen en veranderen in alternatieve, helpende vormen. Waardoor je psychische klachten kunnen afnemen. 

Zie ook www.vgct.nl

Zelfcompassie en Mindfullness

In de behandeling kan aandacht besteed worden aan het toepassen van zelfcompassie en mindfullness. Zelfcompassie helpt je jezelf milder te benaderen. Mindfulness leert je je te richten op het hier en nu, zonder oordeel en zonder er direct naar te hoeven handelen. Deze methodes kunnen meer hanteerbaar maken en het risico op terugval verminderen. 

e-health

Met e-health worden therapiegesprekken gecombineerd met online interventies. Zo kunnen er voor jou onderdelen klaargezet worden via een beveiligde link, afgestemd op jouw voorkeuren en klachten. Dit kan bestaan uit uitleg over je klachten, oefeningen en formulieren voor het bijhouden van je klachten. Ook na de behandeling houd je toegang tot de e-health onderdelen.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor klachten als gevolg van een traumatische ervaring, zoals een ongeval of geweldsincident. Door de combinatie van het richten op het spanningsvolle beeld en tegelijk afgeleid worden (bijvoorbeeld met oogbewegingen), gaat de spanning voor dit beeld omlaag komt er ruimte voor nieuwe inzichten.

Zie ook www.emdr.nl

COMET

Competitive Memory Training, afgekort tot COMET, is een behandelvorm voor als je overmatig negatief naar jezelf kijkt. Je raakt beter getraind in het van binnen uit doorleven van je positieve kwaliteiten. Deze therapie kan gecombineerd worden met cognitieve gedragstherapie voor andere problemen zoals stemmingsproblemen en angstklachten.

Supervisie

Je kan bij me terecht voor supervisie voor de GZ-opleiding, de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en Vereniging voor Schematherapie (VSt). Hieronder vind je het tarief. 

individuele supervisie / leertherapie:      

1 sessie van 45 minuten met 1 supervisant            €128,40    (vrij van BTW)    
 

bottom of page